Oasis Green Energy

Actualizare: În data de 16 decembrie, compania a mai donat 105.444 lei.


Vineri, 24 aprilie, la Spitalul Județean Sibiu a fost instalat un nou echipament de testare pentru virusul SARS-COV-2, de data aceasta bazat pe detectarea anticorpilor, achiziționat de Fundația Comunitară Sibiu, ca urmare a unei donații în valoare de 200.000 lei din partea companiei Oasis Green Energy (și căreia îi mulțumim mult pentru sprijin), venită prin campania “O comunitate pentru sănătate”.

Achiziția a fost făcută la recomandarea conducerii Spitalului Județean Sibiu și a Consiliului Județean Sibiu și are în vedere creșterea capacității de testare la nivelul județului, orientată în principal spre cadrele medicale, dar și angajații jandarmeriei, ambulanței, lucrătorii din asistență socială și alte grupuri expuse contaminării. Luni, 27.04, va avea loc instruirea personalului medical și pornirea efectivă a testării.

Testele rapide identifică anticorpii prin analizarea unei probe de sânge, putând detecta persoanele care au fost infectate. Sunt detectate două tipuri de anticorpi – IgM, primii anticorpi care apar, arată faptul că virusul e încă prezent și dispar după aproximativ două săptămâni. IgG sunt anticorpi care persistă, însă nu se știe cât de mult, la acest moment. Acest test oferă rezultate în câteva minute, nu câteva ore ca în cazul PCR, conform raportuldegardă.ro.

text